Erős széllel, porviharral jön a hidegfront

2023. október 7. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap reggel hidegfront érkezik az ország fölé, északkelet felől hirtelen tör ránk majd a hideg levegő, amely sokfelé viharos szelet eredményezhet, írja az Időkép.

A nyugatias szél a délelőtt folyamán mindenütt északira-északnyugatira fordul, a Balaton térségében, az ország középső harmadán és délen a legerősebb lökések elérhetik, vagy meghaladhatják a 70-80 km/órás erősséget.

A hidegfront csak kisebb esőt, rövid záporokat hoz az ország északnyugati, északkeleti részeire. Ez viszont nem jó hír, mivel

a viharos szél a talaj felső száraz rétegét felkavarhatja és hordhatja az apró homokszemcséket, porvihart okozhat.

A hidegfront néhány óra alatt át is robog fölöttünk átmeneti jelentős lehűlést okozva. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-25 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A déli, délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban -1, +11, délután 9-22 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton, délnyugaton az enyhébb idő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!