Egy férfi többször megerőszakolta féltestvérét, kilenc év fegyházbüntetésre ítélték

2023. október 6. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Fellebbviteli Főügyészség kilenc évre ítélte azt a férfit, aki gyerekként szexuálisan molesztálta, majd később többször is megerőszakolta féltestvérét, írja az ügyészség sajtóközleményében.

Az ítélet szerint az elején még gyerekkorú, azaz 14 év alatti, így nem büntethető fiú 2009–2012 között szexuálisan molesztálta óvodáskorú húgát.

Aztán 2016–2017 között az akkor már fiatalkorú, azaz 14–18 év közötti fiú a pannonhalmi házukban megerőszakolta a húgát. 2018-ban a féltestvére 13 éves volt, a fiatal fiú ebben az évben is megerőszakolta.

A közlemény szerint a lány szüleire nem számíthatott, egészen 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni.

Első fokon a Győri Törvényszék a fiút tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és tizennegyedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt hét év fegyházbüntetésre, hét év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla végül csütörtökön súlyosbította az ítéletet kilenc évre. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!