Az ügyészség nyomoz a gyerekeknek vodkát reklámozó táskákat osztogató Seszták Miklós ügyében

2023. október 5. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Polt Péter legfőbb ügyész „feljelentésként értékelte” Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdését, ezért az ügyészség nyomozást indított a Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő által osztogatott reklámtáskák ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 444 vette észre, hogy a képviselő a Várda-Drink Zrt. családi napján vett részt, az erről szóló Facebook-bejegyzésében pedig több képen is az látszott, amint a politikus a szponzor cég vodkáját reklámozó ajándék táskát adott át a gyerekeknek. Seszták később azt írta, az ajándékcsomagokat a vállalat állította össze a dolgozóinak és családtagjaiknak, „őt csak megkérték, hogy segítsen azokat kiosztani”. A képeket leszedték az oldaláról.

Vodkát reklámozó táskák, és "A jó magyar pálinka" című könyvek a családi napon – Fotó: Seszták Miklós hivatalos Facebook oldala
Vodkát reklámozó táskák, és "A jó magyar pálinka" című könyvek a családi napon – Fotó: Seszták Miklós hivatalos Facebook oldala

Vadai Ágnes a Polt Péterhez címzett kérdésében azt írta, a gyermekvédelmi törvény értelmében „a gyermeknek joga van ahhoz, hogy a fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatások, valamint az egészségére káros szerek ellen védelemben részesüljön”. A képviselő azt kérdezte, az ügyészség vizsgálja/vizsgálta-e, hogy megsértették-e a rendezvényen a törvényt.

A jelek szerint eddig nem vizsgálta, Polt válaszában azt írta, a feljelentést a Fővárosi Nyomozó Főügyészséghez továbbította.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!