Hétvégente nem lesz sebészeti fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórházban

2023. október 5. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Tájékoztatjuk önöket, hogy a kórház és rendelőintézet sebészeti osztályán a fekvőbeteg-szakellátási betegutak átszervezésre kerülnek – írja oldalán az Orosházi Dr. László Elek Kórház. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kórházban hétvégén nem lesz sebészeti fekvőbeteg-ellátás.

„Péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig a sebészeti fekvőbeteg-ellátás szünetel”

– hozzátették, hogy hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A kórház tájékoztatása szerint a betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek. Az intézkedés már ettől a hétvégétől, azaz október 6-tól életbe lép, hogy „biztosítani tudják a folyamatos ellátást”.

A kórház azt írja, hogy amennyiben a beteg egészségügyi állapota engedni, akkor péntekenként 16 óráig hazaküldik őket. Akiknek viszont hétvégén is szükségük van az ellátásra, őket a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira helyezik át. Az orosházi kórház azt nem közölte, hogy mi áll a mostani bezárás, illetve átszervezés mögött. A békéscsabai kórházban egyébként épp augusztus végén szűnt meg a hétvégi gyerek fekvőbeteg-ellátás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!