Lázár: Politikai széljárástól függetlenül támogatja a kormány a településeket

2023. október 5. – 17:47

Lázár: Politikai széljárástól függetlenül támogatja a kormány a településeket
Fotó: Rostova Anna / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az építési és közlekedési miniszter szerint a kormány kész politikai széljárástól függetlenül is támogatni a településeket, bár júniusban még azt mondta: ha Hódmezővásárhelyen megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, akkor nem számíthatnak állami támogatásra és együttműködésre.

Lázár János csütörtökön Szegeden, a Goodwill Pharma Nyrt. gyógyszeripari cég ünnepségén tartott nyitóbeszédében említette Szeged, Pécs és Debrecen hármasát is. Ezek a városok szerinte „Magyarország tartalékát” jelentik, majd visszautalt szeptemberi kijelentésére, miszerint Debrecen lesz a második főváros.

Úgy látja, hogy a magyar gazdaság motorját azok a családi vállalkozások jelentik, melyekben van növekedési potenciál. Azt is elmondta, hogy a kormány úgy döntött: az európai uniós és a hazai források jelentős részét arra igyekszik fölhasználni majd, hogy támogassa ezeket a növekedésre képes, exportorientált, a kutatás-fejlesztésben is aktív magyar vállalkozásokat.

Fotó: Rostova Anna / Szegeder / Telex
Fotó: Rostova Anna / Szegeder / Telex

„Az egészséges élet kérdése nem független a szekularizációtól” – ezt már az egészséges életmóddal kapcsolatban jelentette ki, majd érvelését azzal folytatta, hogy míg a hívők bíznak az örök életben, az ateisták tudják, hogy egyszer véget ér az életük, ezért figyelnek az egészségre. Megjegyezte,

Magyarországnak van hova fejlődnie az egészséges életmód terén, szerinte „nagy forradalom előtt állunk”, ahol nagyobb jelentősége lesz a minőségi élelmiszereknek.

Végezetül odaszúrt egy kicsit a szegedi városvezetésnek is. Mint mondta, az utóbbi években Hódmezővásárhely miatt nem foglalkozott a megyeszékhely belügyeivel, és ez szerinte meg is látszik Szegeden.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!