Fót fideszes alpolgármestere is többmilliós jutalmat kapott, a felesége alapítványának is adományozna belőle

2023. október 3. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreigazítás:

Cikkünk korábbi verziójában valótlanul állítottuk, hogy:

„Mihályi Zsolt Apor jegyző szerint azonban ez nem probléma, szerinte ”az alapítvány vezetője véletlenségből az alpolgármester felesége„, a felajánlással nem a család magánpénzét gyarapítja az alpolgármester, ezért nincs szó összeférhetetlenségről.”

A testületi ülés felvételei alapján megállapítható, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló tartalmú kijelentés nem hangzott el. Az érintettől elnézést kérünk.

Pár hónappal azután, hogy Fót fideszes polgármestere, Vass György hatmillió forintos jutalmat kapott, a fideszes többségű képviselő-testület az alpolgármesternek, Bíró Zoltánnak is megszavazta a 2,6 millió forintos jutalmat – írja a Magyar Narancs.

Bírót Vass György terjesztette fel a jutalomra, múlt héten a fóti önkormányzat pénzügyi bizottsága, csütörtökön pedig a képviselő-testület is megszavazta, hogy a fejlesztésekért felelős alpolgármester jutalmat vehessen fel.

Bíró a testületi ülésen azt ígérte, a 2,6 milliót felajánlja a Károlyi Clarisse Alapítvány Oltalom otthonának, a Romtemplom Alapítványnak és az idén 45 éves Fóti Asszonykórusnak.

A Károlyi Clarisse Alapítványt Bíró felesége, Szécsi Ildikó Csilla vezeti, a Romtemplom Alapítványban pedig az alpolgármester kuratóriumi tag.

Vass egyébként arra hivatkozva javasolta Bírót, hogy 2022-ben számos fejlesztés, út- és csatornaépítés, sportcélú beruházás valósult meg a városban, és „nagy lendületet vett” a CBA Príma Üzletközpont megépítése is. Ráadásul a hétvégéit is feláldozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!