Az Egyesült Királyságban fogták el a budapesti drogdílert, aki kokaint és amfetamint is terített

2023. október 2. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Közel négy év után, az Egyesült Királyságban találtak rá a budapesti rendőrök által keresett férfira – írja a Police.hu.

S. Dániel 2019 májusától az év novemberéig kereskedett kábítószerrel Budapesten. Az akkor 29 éves férfi az értékesítésre szánt kábítószer jelentős részét a Budapest különböző helyein leparkolt, hozzá köthető személygépkocsik csomagtartójában, másik részét a XV. kerületi lakóhelyén tárolta.

A lakásban 2019. november 27-én tartottak házkutatást a rendőrök a férfi családtagjainak a jelenlétében. A lakásban 1473,57 gramm kokaint és 108 darab MDMA-tartalmú tablettát, továbbá a kábítószer porciózásához használt eszközöket találtak és foglaltak le. A XV. kerületi Obsitos utcában leállított gépkocsijában pedig 32 darab téglatest formájú, vákuumcsomagolt, összesen 6387,24 gramm amfetamint találtak.

A két helyszínen lefoglalt összes kábítószer piaci értéke 45 millió forint.

S. Dánielt viszont nem találták, ezért 2019. november 27-én magyarországi, majd 2020. november 4-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Idén szeptemberben merült fel a gyanú, hogy a férfi az Egyesült Királyságban tartózkodik. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával történő együttműködés eredményeként, a nemzetközi kapcsolatok segítségével a férfit a szigetországban elfogták és szeptember 28-án éjszaka Magyarországra szállították.

Gyanúsítotti kihallgatása aznap megtörtént, majd az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását a bíróság elrendelte.​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!