Október első hete még csak nyomokban emlékeztet az őszre

2023. október 2. – 06:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába írunk októbert, az igazi őszi idő továbbra is várat magára. A következő napokban ismét túlnyomóan napos időben lesz részünk, az átlagosnál magasabb hőmérsékletekkel, majd a hét közepén érkezik egy hullámzó frontrendszer, de a változást még az sem hozza meg, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn szikrázóan napos idő lesz, csak északkeleten lehetnek gomolyfelhők. A hűvös reggel után 21–27 fokig emelkedik a hőmérséklet, délen és nyugaton lesz a melegebb. Kedden szinte ugyanerre számíthatunk, annyi különbséggel, hogy helyenként már pára- és ködfoltok jelenhetnek meg. Eső nem valószínű.

Szerdán jön a korábban már említett front, melynek szakadozott felhőzete vonulhat északnyugatról délkelet felé. Emellett több-kevesebb napsütés is lehet. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. Komolyabb lehűlésre nem kell készülni, 19–26 fok lesz szerdán, és valószínűleg egész héten kitart a szokatlanul meleg idő.

Veszélyes időjárási jelenség nem lesz, ha pedig valaki fejfájással ébredne, azt biztosan nem a frontoknak köszönheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!