Fiatalkorú lányokat kényszerítettek prostitúcióra, aki ellenkezett, azt megverték

2023. október 2. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták a nyomozást abban az ügyben, ami három férfi ellen indult, akik prostitúcióra kényszerítettek két fiatalkorú lányt Debrecenben, írja a Police.hu oldala.

A lányokat többször is arra kényszerítették, hogy Debrecenben prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az ellenkező sértetteket rendszeresen bántalmazták, megfenyegették, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt pedig elvették tőlük. Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy az egyik gyanúsított, egy 20 éves férfi megerőszakolta az egyik lányt.

A három hajdúböszörményi lakost (két 19, egy 20 éves férfit) tavaly októberben fogták el, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindhárom gyanúsítottal szemben emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A 20 éves férfinak pedig 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett miatt is felelnie kell.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06 80 80 80 81-es számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!