Kézzel vitték le a betegeket a műtőről az osztályra, mert két napig nem működtek a Szent István Kórház liftjei

2023. szeptember 29. – 05:45

Másolás

Vágólapra másolva

Régóta nem működik az egyik lift a Szent István Kórház sebészetén, kedden azonban a másik is elromlott, így két napig csak gyalog lehetett megközelíteni a műtőket – írja az Rtl.hu. A tévécsatornának nyilatkozott az egyik beteg hozzátartozója, aki szerint pont az egyik érintett napra lett volna időpontjuk műtétre, ezt azonban lemondták a lift hiánya miatt. Szerinte mindenki így járt, aki aznapra volt kiírva. Az éppen a műtőben tartózkodó betegeket kézzel vitték le a második emeletről az elsőre, ahol az ágyak vannak.

Az egyik liftet végül csütörtökre sikerült megjavítani, így két nap után újraindulhatott a forgalom a műtő felé. A kórház az RTL kérdésére azt írta: jelenleg is zajlanak a keddi műtétek pótlásai. A szerdára tervezett műtéteket egy másik helyszínen végezték el. A második lift továbbra sem működik.

Az Orvostechnikai Szövetség szerint sok műtét marad el amiatt, hogy a kórházak adóssága rekordmagas. A ki nem fizetett számlák miatt ugyanis a beszállítók nem tudnak további rendeléseket felvenni. A szövetség szerint szeptember végére a kórházak lejárt számlái meghaladhatják a 100 milliárd forintot. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, hogy ő ennél alacsonyabb becslést hallott, és a kormány majd a részletek ismeretében hoz döntést a kórházak adósságainak átvállalásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!