Rálépett a fékre az Auchan, betették a kaput az illegális gyorsulási versenyeknek

2023. szeptember 29. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly razziákkal, büntetésekkel, fekvőrendőrökkel igyekeznek elejét venni a fóti és dunakeszi Auchan parkolóiban rendezett gyorsulási versenyeknek a hatóságok és az áruházlánc is, szúrta ki a Magyar Nemzet. Az ilyen eseményeket általában péntek és szombat este szervezték a parkolókban, illetve az oda vezető szervizutakon.

Volt olyan nap, amikor 200-300, és még ennél is több autó gyűlt össze egy-egy éjszakai száguldásra, driftelési bemutatókra, írja a Közlekedésbiztonság. Az új, szigorúbb intézkedéseket nyáron vezették be az ország valamennyi Auchan áruházának környékén, ezek részben ellehetetlenítik az illegális gyorsulási versenyeket és driftelési bemutatókat, részben pedig hatékonyabb fellépést tesznek lehetővé a rendőrök számára.

Augusztusra lényegében megszűntek a gyorsulási versenyek a fent nevezett két áruház parkolójában, Czene-Joó Ádám, a Dunakeszi Rendőrkapitányság közlekedésrendészetének hadnagya azt mondta, a rendőrségnek már muszáj volt lépni, mert a versenyeken már 200-300, sőt, olykor 500 autó is megjelent, és előfordult, hogy ezren is körbeállták a „pályát”.

Az Auchan a nyitvatartási időn kívül behajtási tilalmat vezetett be a parkolóiba, ezzel a rendőrség számára lehetőséget teremtett arra, hogy fellépjen az este és éjszaka ott összegyűlt versenyzőkkel és szurkolóikkal szemben. Júliusban végül több mint 70 embert bírságoltak meg a helyszínen vagy jelentettek fel különböző szabálysértésekért, összesen másfél millió forint büntetést kaptak. 12 autó forgalmi engedélyét is elvették.

Bár a rendőrség tájékoztatása szerint a versenyek abbamaradtak, az ellenőrzéseket nem fejezik be, a jövőben is lehet számítani rájuk a versengésre alkalmas utakon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!