Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a törökbálinti fideszes polgármesterre

2023. szeptember 27. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentő ítéletre számít közel három éve indult ügyében Elek Sándor, Törökbálint fideszes polgármestere – írta a Facebookon abban a bejegyzésében, melyben egyúttal bejelentette, hogy az ügyészség vádat emelt ellene.

„Lassan már három év telt el azóta, hogy egy olyan ügyben folyik ellenem vizsgálat, melynek kapcsán nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy nem követtem el bűncselekményt, sőt hibát sem. Végre egy olyan szakaszba értünk, ahol hangsúlyosabban érvényesülhet a jogi védelmem és nincs kétségem azzal kapcsolatban, hogy a tárgyaláson minden szempontot figyelembe fognak venni és felmentő ítélet fog születni” – írta Elek, aki egyébként tervezi, hogy újraindul majd a választáson.

Az Átlátszó kérdésére az ügyészség azt válaszolta, hogy az ügyben „Az Érdi Járási Ügyészség nyújtott be 2023. szeptember 19. napján vádiratot az Érdi Járásbíróságra a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a./ pontja szerint minősülő, folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt”.

A főügyészség szóvivője azt írta a lapnak, hogy a vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint az eljárás során felmerült bűnügyi költség általa történő megtérítésére tett indítványt.

Az Átlátszó korábban arról számolt be, hogy a városvezető átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről, emiatt kár érhette az önkormányzatot. Az ügy emiatt indult, Bruder Márton, a Törökbálint Holnap Egyesület önkormányzati képviselőjének és Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármesterének feljelentését követően.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!