A Mi Hazánk Csák Jánost vonta kérdőre a Carson Coma zenekar állami támogatásai miatt

2023. szeptember 27. – 11:53

A Mi Hazánk Csák Jánost vonta kérdőre a Carson Coma zenekar állami támogatásai miatt
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk kérdőre vonta Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztert, amiért a Carson Coma zenekar állami támogatást kap annak ellenére, hogy a Böiler nevű antifa együttes frontemberével lépett fel a Budapest Parkban – derül ki a Parlament honlapjára feltöltött levelezésből, szúrta ki a 24.hu.

„Tervezik-e a továbbiakban is anyagi támogatásban részesíteni a Carson Coma zenekart?”

– tette fel az írásbeli kérdést Dócs Dávid képviselő. A Mi Hazánk politikusa a levélben kifejti, hogy a Carson Coma zenekar az elmúlt években közel 10 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Kulturális Alapból. A Mi Hazánk kiemelte, hogy a zenekar a Böiler nevű antifa együttes frontemberével, Riger Jánossal közösen lépett fel a Budapest Parkban még június 15-én. Annak a Böiler nevű zenekarnak a frontemberével, akiknek egyik számuk címe így hangzik: „Rendőrökön bosszút állni”. Szerinte a dalban elhangzó szövegrészlet ennél is megbotránkoztatóbb, ami szó szerint így hangzik: „Jó volna egyszer bosszút állni, / Rendőrökbe kést szurkálni. / Gyűrűs kézzel pofán baszni, / Dögöljön meg mind!”.

„Sajnálatos módon idén januárban Budapesten megöltek egy rendőrt, februárban pedig antifa bűnözők tömegesen támadtak, sebesítettek meg magyar embereket, így ezen események fényében különösen érthetetlen, hogy a kormány anyagi támogatást biztosított egy rendőrgyilkosságra felbujtó énekessel együtt fellépő zenekarnak” – írta a képviselő a levélben.

Az írásbeli kérdésre Csák János megbízásából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára válaszolt. Eszerint a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 30 éve működik elkülönített állami pénzalapként, döntési mechanizmusa a társadalmi részvétellel kialakított kollégiumi rendszeren alapszik. A Carson Coma az elmúlt években összesen 10 500 000 forint támogatást kapott. A rendőrök támadásáról szóló szövegről azt írta: senkitől nem elfogadható magatartás az uszítás. A levele végén azért odaszúrt a Mi Hazánknak is:

„A kérdése tehát bizakodással tölt el, és pártja jövőbeli magatartásának irányaként értelmezem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!