Szerdán akár 30 fok is lehet, visszatér a nyár

2023. szeptember 27. – 07:18

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán fokozatosan visszatér a nyári idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 30 fokot is, írja a Met.hu. Túlnyomóan napos idő lesz, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadékra és szélre sem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

A folytatásban is marad a nyárias, enyhe idő: csütörtökön derült, napos időre van kilátás, 23–29 fokos maximumokkal. Pénteken is derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Hajnalban foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 7–15, a délutáni órákban 23–28 fok valószínű. Aztán, ahogy ez lenni szokott, hétvégére pár fokkal lehűl az idő, és szombaton változóan felhős idő valószínű, többórás napsütéssel. A Dunántúlon és északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hajnali 10–18 fokról délutánra 20 és 27 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül az északi szél. Hajnalban 8–15, a délutáni órákban 19–25 fokra számíthatunk.

A jövő hét elején már pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de továbbra is kellemes, napos idő ígérkezik, így érdemes lesz kihasználni még az utolsó nyárias napokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!