Bár tényleg van átszervezés, azt ígérik, hogy mindenkit ellátnak a kistarcsai kórházban

2023. szeptember 26. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerint egyetlen beteg sem marad ellátatlan a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban. Kérdéseinkkel azért fordultunk az Okfőhöz, mert Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-posztja nyomán a Hvg.hu megírta: bezár a legnagyobb Pest megyei kórház egyik osztálya.

Kunetz azt írta, hogy az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztálya teljesen leáll, „míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”.

Az Okfő szerint biztonságban van a betegellátás, „a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”.

Hozzátették: a valóság az, hogy nem három, hanem másik négy belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia, gasztroenterológia, általános belgyógyászati osztály) teljes kapacitással működik. Az endokrinológia és a diabetológiai osztály részben az átszervezés miatt ideiglenesen szünetel.

„Az endokrinológiai szakma alacsony fekvőbeteg ellátás igényű, a szakma súlypontja áthelyeződött a járóbeteg ellátásra, ami a továbbiakban is zavartalanul működik endokrinológiai és pajzsmirigy szakrendelés formájában a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban” – írta megkeresésünkre a főigazgatóság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!