Négycsillagos wellness-szállodában képeznek tovább történelemtanárokat Schmidt Máriáék

2023. szeptember 25. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

Többször is közösen publikált oktatási anyagokat Schmidt Mária, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) főigazgatója és kuratóriumi tagja a Prekog Alfa Kft. egyik tulajdonosával, ami azért lényeges, mert ismét ez a cég futott be nyertesként a KKTKK egyik közbeszerzésén. Az RTL azt írja, hogy a kiírás szerint ez a cég végzi azoknak a képzéseknek az előkészítését, szervezését és lebonyolítását, amiket történelemtanároknak és oktatóknak tartanak ősszel.

Az alapítvány az RTL megkeresésére közölte, hogy a Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XX. századi történelem tanításában című képzésről van szó, amelyek egyik turnusát a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban tartják (a szállodafelújító Hotel Balneo Kft. Kosik Jánosé, aki az egyik legismertebb Tiborcz-alapemberrel, Sájer Gáborral került üzleti kapcsolatba), másik turnusát pedig az ugyancsak négycsillagos Duna Relax Hotelben oktatják. Ez a szálloda Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének érdekeltsége.

Noha online tananyagról van szó, az oktatás személyes jelenlét mellett zajlik majd – hogy miért, arra az alapítvány nem adott választ a portálnak.

A Prekog Alfa Kft. a képzések szervezését, lebonyolítását 500 fő részére végzi el, erre fejenként 160 ezer forintot számoltak, míg a helyszínre, szállásra, technikai és oktatási kellékekre fejenként és képzésenként 60 ezer forintot, a cateringre fejenként és képzésenként 65 ezer forintos ajánlatot adtak. Felszorozva mindent ez 500 fő esetén nettó 142,5 millió forintot jelent.

Az RTL megkeresésére az alapítvány azt közölte, hogy „2016 és 2022 között a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány négy témakörben indított képzéseket, amelyeken több mint 25 000 tanár vett részt és csaknem 6 000 hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba. A pedagógusok visszajelzéseiből kiderült, hogy a képzések kiemelkedő színvonalon nyújtottak szakmailag hasznos és új ismereteket.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!