Vége a szeptemberi nyárnak – a hétvégére

2023. szeptember 23. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton reggel az ország nyugati felén nagyrészt már esett az eső, a keleti országrészt még nem érte el az érkező hidegfront. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton alapvetően sok lesz felettünk a felhő. A Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap.

Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső.

A déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkat okozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak.

Jól mutatja a szélsőséges időjárási helyzetet, hogy napközben az ország nyugati tájain napközben 16 fok a várható legalacsonyabb hőmérséklet, máshol, főként keleten még 33 fok is lehet. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de helyenként több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható eső, záporeső akkor is, főként a Dunától keletre zivatarok is kialakulnak. Napközben 15 és 26 fok között valószínű a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Inkább csak hétvégén lesz jellemző a rossz idő, hétfőtől ismét javul az időjárás. Megszűnnek az esők, és napközben ismét kellemes 26-28 fokos hőmérséklet várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!