Hálapénzt fogadott el a dunaújvárosi kórház két dolgozója, büntetőeljárás folyik ellenük

2023. szeptember 22. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás folyik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet egyik főorvosa és asszisztense ellen, akik hálapénzt fogadtak el.

A kórház a Telex kérdésére válaszolva azt írta, hogy két dolgozót is felfüggesztették az állásukból, miután augusztus 30-án végzett ellenőrzést a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

„A két érintett személyt a megbízhatósági vizsgálat alkalmából kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés gyanúja miatt felelősségre vonták. A kórházunkban lévő főorvossal és asszisztensével közös megegyezéssel megszüntettük az alkalmazotti jogviszonyt”

– áll a kórház levelében, amiből az is kiderül, hogy az intézményben az üggyel kapcsolatos vizsgálat nem zajlik, valamint elkötelezetten küzdenek a hálapénz visszaszorításáért.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a hírt, egy személlyel szemben vesztegetés, valamint vesztegetés elfogadása, míg egy másik személlyel szemben pedig vesztegetés elfogadása miatt folytatnak büntetőeljárást. Mindkét gyanúsított szabadlábon védekezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!