Lelakatolt kaput húzott egy csókakői házaspár egy közút közepére, mert az átmegy a telkükön

2023. szeptember 22. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárt egy közutat egy csókakői házaspár, mert az átmegy a telkükön – számolt be erről az Rtl.hu. A Fejér megyében található községben hosszú ideje nem rendezett a '70-es évek óta létező út tulajdonjoga. A házaspár öt évvel ezelőtt vásárolta a telket, aminek egy részét használták a környékbeliek egészen július közepéig, azóta áll a Móra utca közepén egy lelakatolt kapu. A kukásautó és a szippantós kocsi is csak nehezen, vagy egyszerűen nem tudja megközelíteni az úton álló házakat. A lakók attól félnek, ha valaki bajba kerül, a kapu miatt a mentőautó sem tud közlekedni.

„Ez egy önkormányzati út, amit azonban az előző önkormányzatok nem jegyeztek be, és emiatt a tulajdonosok azt gondolják, hogy ez az út magántulajdon, ezért nem mehet át rajta út” – mondta az Rtl-nek egy lakos, Gazsi Ákos. Így a helyiek kénytelenek murvás, világítás nélküli, keskeny utcákon hazajutni. A „vízmosásként” számontartott utcákon nemcsak kocsival, de biciklivel és gyalog is nehéz és veszélyes közlekedni.

Fűrész György polgármester szerint a hibát a település '70-es évekbeli vezetői követték el, most bírósági döntésre várnak.

Az Rtl egy szomszéd segítségével elérte a tulajdonosokat, akik egy üzenetben azzal kommentálták az ügyet, hogy „jelenleg az önkormányzatnak a leaszfaltozott út nyomvonalára vonatkozóan semmilyen használati jogcíme nincs.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!