Agyba-főbe verték egymást az érdi benzinkúton, egy ember meghalt, most mégsem érzik magukat bűnösnek

2023. szeptember 21. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

Csak egy vádlott vallotta magát bűnösnek a 2020 nyarán történt érdi tömegverekedés ügyében az előkészítő ülés első napján – írja az RTL. A halálos áldozattal is járó összecsapásnak harminc gyanúsítottja van, most az egykor egymással szemben álló családok egyikének tagjait hallgatták ki.

Az érdi tömegverekedés 2020. július 30-án történt, miután egy enyingi és egy érdi család tagjai már hosszú ideje fenyegették egymást. A konfliktus forrása egy rosszul elsült házasság volt: egy enyingi nő és egy érdi férfi drága házasságuk után néhány hónappal szétmentek, családjaik pedig kölcsönösen egymástól követelték az esküvő rájuk eső költségeit.

„A balhé kitörése kódolva volt, elég volt egy eldobott tárgy az egyik kocsi felé, majd az egyik jármű vezetője szándékosan elütött valakit” – fogalmazott még 2022-ben a rendőrség. Hozzátették: a motorháztetőre repülő férfi látványára mindkét csapat megindult egymás felé. Kirángatták a sofőrt, miközben a többiek válogatás nélkül estek egymásnak és egymás autóinak. A verekedés négy percig tartott, majd a résztvevők nagy része elmenekült a helyszínről.

Az összecsapásban egy ember meghalt, többen különböző fokú sérülésekkel kórházba kerültek.

A sorra érkező segélyhívásokra reagálva egymás után érkeztek rendőri egységek az Iparos úti töltőállomáshoz. A köznyugalmat helyreállították, a technikusok centiről centire átvizsgálták a területet, nyomokat rögzítettek, eszközöket foglaltak le, a nyomozók a helyi rendőrök segítségével igyekeztek minél több résztvevőt azonosítani, felkutatni és elfogni.

Több embert is megszúrt L. Rómeó

Másnap reggelre 13 elkövetőt azonosítottak, közülük tizenkettőt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, egy 35 éves férfit pedig emberölés bűntettével gyanúsítottak meg. A nyomozás előrehaladtával újabb és újabb gyanúsítottal bővítették a kört, a számuk végül 30 lett.

Élet elleni bűncselekmény elkövetésével hat férfit gyanúsítanak. L. Rómeó – a gyanú szerint – több embert is megtámadott. A nyomozás szerint szúrásaival egy 50 éves férfi halálát, két férfinek életveszélyes, egynek maradandó, illetve egy ötödik férfinek könnyű sérüléseket okozott. Őt minősítő körülményekkel súlyosított, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Öt, az R. családhoz tartozó férfit emberölés bűntettének kísérletével, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.
Tizenkilenc férfi, valamint két fiatalkorú fiú ellen csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, további két férfi, valamint egy nő ellen kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás.

Tíz elkövető gyanúsítása közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettével is kiegészült. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a nyomozást 30 gyanúsított vonatkozásában befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!