Elvette az összes pénzét, de egy ezrest visszaadott a lelkiismeretével vívódó borsodi rabló

2023. szeptember 19. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Május végén egy borsodi településen kiraboltak egy férfit. A támadó az összes pénzét kivette a pénztárcájából – amikor azonban megkérte, hogy utazásra adjon vissza valamennyi pénzt, a rabló visszaadott neki egy ezrest.

A Miskolci Járási Ügyészségrablás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a fiatalkorú rabló ellen – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a fiatal az utcán szólította le a férfit azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér. A férfi mondta, hogy nem dohányzik, ezért nem tud adni, mire a fiatal hátulról két alkalommal fejen ütötte, amitől a férfi földre esett, a zsebéből pedig kicsúszott a mobiltelefonja.

A fiatal rabló felvette a mobilt, mire a férfi megkérte, hogy adja vissza, mert szüksége van rá a munkájához. A rablóban ekkor egy pillanatra felébredt a lelkiismeret, és

visszaadta a telefont.

Ezután viszont bekeményített, és pénzt követelt tőle. A férfi a bántalmazástól tartva felajánlott neki 10 ezer forintot. Elővette a pénztárcáját, amit a fiatal kirántott a kezéből, és kivette belőle az összes pénzt, 23 ezer forintot. Mire a férfi kérte, hogy adjon neki vissza egy kis pénzt utazásra. A rablóban ekkor megint felülkerekedett a jobbik fele,

visszaadott neki ezer forintot.

A fiatal rovásán más is van, május második felében a lakóhelyén egy panzióhoz tartozó faépületbe is betört. Onnan elektronikai készülékeket, evőeszközöket, tányérkészletet lopott el összesen 43 ezer forint értékben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!