Konténereket telepítenek a tarthatatlan állapotú általános iskolához Gyömrőn

2023. szeptember 19. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Két konténert telepítenek Gyömrőn a Fekete István Általános Iskola elé, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak tanulni, jelentette be egy Facebook-videóban Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője. „A legfontosabb most az, hogy fogjunk össze, és dolgozzunk azért, hogy minél hamarabb felépülhessen a szükséges új iskolaépület” – mondta Szűcs Lajos, aki a gyerekektől azt kérte, hogy „próbáljanak meg minél többet és minél jobban tanulni, hogy az életben sikeresek lehessenek”.

A 24.hu azt írja, hogy az iskolában két új osztálynak sem volt tanterme az iskolakezdésre, és amellett, hogy az iskola épületét nem újították még fel, gond az is, hogy sokkal több gyerek jár az intézménybe, mint a megengedett. Utóbbit a két konténerrel oldják meg.

Ahogyan arról a Telexen is beszámoltunk, a Gyömrői Fekete István Általános Iskolában tavasszal több helyen hullott a vakolat, beázott a tető, és penészesek voltak a falak, ezért a szülők a Monori Tankerületi Központ előtt demonstráltak májusban. Az épület több mint százéves, de érdemben már legalább húsz éve nem újították fel. A tornaterem tetejét hónapokkal ezelőtt lefújta a szél, fóliával fedték be. A tankerület is elismerte, hogy tarthatatlan állapotban van az iskola, de nem tudtak segíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!