Fia osztálytermében, óra alatt dulakodott az iskolaőrrel egy 27 éves nő Budapesten

2023. szeptember 19. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Gyorsított eljárásban, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát, és indulatosan viselkedett egy tanárral – írja közleményében az Ügyészség.hu.

A vád szerint a nő gyereke egy IX. kerületi általános iskolába járt. A 27 éves nő 2023. szeptember 11-én reggel, a becsengetés után, előzetes időpontkérés nélkül bement a gyereke iskolájába azért, hogy annak osztályfőnökével beszéljen. Ekkor a portás felszólította, hogy álljon meg, ám a nő ezt figyelmen kívül hagyta. Itt jött az iskolaőr, aki többször felhívta a szülőt arra, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, illetve felszólította, hogy ne menjen be a tanterembe.

Az anya azonban ezt figyelmen kívül hagyta, és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ám a szülő a számonkérést kiabálva folytatta.

Időközben az iskolaőr is a terembe ért, és közölte az anyával, hogy ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A nő ennek ellenére továbbra is kiabált, és közölte, hogy az iskolaőr márpedig nem érhet hozzá. A nő azonban mégis megfogta az anya karját, aki erre kirántotta a fogásból a kezét, és ellökte az iskolaőrt. Az iskolaőr így a tanári asztalnak esett, és a rajta lévő taktikai öv a földre hullott. Az iskolaőr ezután értesítette a rendőrséget. Az anyát a ferencvárosi rendőrök őrizetbe vették, majd két napon belül bíróság elé is állították. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!