Egy osztályvezető főorvos százezrekért biztosított külön pszichiátriai kezelést

2023. szeptember 15. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

A nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa magánbetegei számára a pszichiátria VIP szobájában biztosított diszkrét kezelést, mindezt olyan embereknek, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. Az ellátásért cserébe százezreket kért – írja a Police.hu.

A rendőrség most vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az összehangolt akció keretében a nagykanizsai főorvost, két budapesti társát és további négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A betegek a két budapesti közvetítésével jutottak hozzá a külön ellátáshoz, a páciensek ezért egyenként több százezer forintot fizettek. Az ellátottak elhelyezését és kezelését már a 62 éves főorvos intézte el. Az előre meghatározott összegeket a az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is.

A rendőrök és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai több helyszínen is tartottak kutatást: iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le. Azok sem jártak jól, akik fizettek az ellátásért: nekik vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!