Bottal ütötte, aztán késsel fenyegette a lassúságát kifogásoló fiatalt egy idős férfi egy tatabányai dohányboltban

2023. szeptember 13. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki június 5-én egy dohányboltban veszett össze annyira egy fiatal férfival, hogy először a járóbotjával majd egy késsel is megfenyegette – derül ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a fiatal férfinek nem tetszett, hogy az idős férfit előbb szolgálták ki, és a lassúságával feltartja őt. A vita hevében az idős férfi felemelte a járóbotját és nyakon csapta a fiatalt. Nem sokkal később a zsebébe nyúlt, elővett egy kés, és a fiatal férfi nyakához tartotta. Az esetet a biztonsági kamera is rögzítette, a felvételt itt lehet megnézni.

Amikor a 70 éves férfi kést rántott, a fiatal férfi megijedt, hátrébb lépett és megkérte az eladót, hogy értesítse a rendőrséget. A nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kést pedig kobozza el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!