Megszökött és hazasétált két kisfiú egy pesterzsébeti óvodából

2023. szeptember 13. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Megszökött és hazasétált két kisgyerek a pesterzsébeti Gézengúz Óvodából – írja az ATV.

Az esetről Szabados Ákos polgármester számolt be a csatorna híradójának. Elmondása szerint

a két kisfiú az udvaron egy fára csimpaszkodva átmászott a szomszédos bölcsőde udvarára, majd onnan kisétáltak.

A bölcsődéből egy olyan útszakaszra jutottak ki, ahol autók mellett villamosok is járnak, de szerencsére egyiküknek sem esett baja.

A gyerekek ezután az egyikőjük otthona felé vették az irányt, ahol a család érzékelte is, hogy valaki bejutott a házba. Mivel azt hitték, hogy betörő nyitott be, kihívták a rendőröket, ezután derült ki, hogy csak a kisfiúk azok. A család az ATV-nek elmondta, a rendőrség tőlük szerzett tudomást a szökésről, az óvodától nem.

A XX. kerületi polgármester szerint 15-30 perc is eltelt mire észrevették az intézményben, hogy két gyerek hiányzik. Ezt követően ők maguk csoportokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön bejelentették volna az eltűnéseket – nyilatkozta Szabados Ákos.

A pesterzsébeti Fidesz vezetője, Buc-Horváth Gabriella szerint viszont nem állnak össze a szülők és az óvoda által leírt időpontok. Ő azt sem érti, hogy hogy maradhatott egyedül az udvaron a gyerekekkel egy pedagógiai asszisztens, óvodapedagógus nélkül.

Az óvodapedagógiai egyesület elnöke szerint a dolog mögött egyrészt óvodapedagógus-hiány állhat, másrészt egy ebből született törvénymódosítás. „Felülírták a köznevelési törvénynek ezt a passzusát és lehetővé tették hogy szakképzetlenek, azaz pedagógiai asszisztensek és dajkák is lehessenek a gyerekekkel”- mutatott rá Fábián Katalin, hozzátéve, hogy nem csak erről az esetről beszél, hanem önmagában a jelenségről.

A 20. kerület polgármestere csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze, hogy tisztázzák az ügyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!