Letöltendő börtönbüntetést kértek arra a francia mérnökre, aki a 2018-as Sziget Fesztiválon szexuálisan zaklatott egy 11 éves kislányt

2023. szeptember 12. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a francia férfinak, aki szexuálisan zaklatott egy 11 éves kislányt 2018-ban egy zenei fesztiválon. Korábbi sajtóhírek szerint az eset a Sziget Fesztiválon történt.

Az ügyészség közleménye szerint 2018. augusztus 11-én, éjjel a kislány a szülei melletti sátorban egyedül aludt, amikor az ittas állapotban lévő férfi a sátor cipzárját lehúzta és bemászott oda. Ezt követően az alvó gyermeket testszerte simogatni kezdte, benyúlt a pólója alá, alsóneműjét megpróbálta lehúzni. A kislány erre felriadt, és felszólította a férfit a távozásra, aki ennek eleget tett. Ezután a férfi egy másik sátorba is bemászott, a szülők értesítése alapján azonban a biztonsági őrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 1,6 millió forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az RTL Híradó korábban azt közölte, hogy a mérnökként dolgozó francia férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azzal védekezett, hogy biztosan összekeverhették valakivel.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottal szemben hosszabb tartamú és végrehajtandó börtönbüntetést, kiutasítást, magasabb összegű pénzbüntetést kell kiszabni. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!