321 céget tüntetett el az adóhatóság elől a magát „üzleti angyalnak” nevező tatabányai férfi

2023. szeptember 11. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki csak „üzleti angyalnak” nevezte magát, és egy 12 főből álló bűnszervezet irányítójaként adótartozással terhelt cégek fiktív átvételét és vagyonuk eltüntetését szervezte, írja az ügyészség közleménye.

A tatabányai férfi a vád szerint évek óta köztartozással rendelkező cégeket segített pénzért cserébe elmenekülni az adótartozás elől. A férfi a 12 tagú bűnszervezetbe bevonta fiát, illetve két ügyvédet is. A férfi interneten és szórólapon is hirdette magát (az „üzleti angyalt”), de híre a cégüktől szabadulni kívánó cégvezetők körében is elterjedt.

Az üzleti angyal bűnszervezete adóhalmozó, eladóvá vált cégeket vásárolt fel jelképes áron, megváltoztatták annak nevét, székhelyét, egyéb elérhetőségeit, hogy az adóhatóságot megtévesszék. A bűnszervezet tagjai a cégek átjátszása során arra is ügyeltek, hogy látszólag megnöveljék a társaság vagyonát. Ehhez a vádlott fia által kitalált, ténylegesen nem működő applikációhoz kapcsolódó, csekély piaci értékű kuponokat több millió forint értékű vagyonelemként vittek be a társaságba.

A bűnszervezet emellett segített elrejteni az átvett cég tulajdonait is. A vádirat szerint összesen 321 céget tüntettek el, így a férfi ellen 321 közokirat-hamisítási ügy is elindult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!