Felrobbant egy gázpalack az M7-esen, vádat emeltek a teherautósofőr ellen

2023. szeptember 11. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emeltek egy harmincas éveiben járó férfival szemben, akinek teherautójáról tíz propán-bután gázpalack esett le az M7-es autópályán tavaly nyáron. A gázpalackokból egy felrobbant, amikor ráhajtott egy gépkocsi.

A férfi évek óta dolgozott egy gázpalackok forgalmazásával foglalkozó cégnél, volt tapasztalata a veszélyes eszközök szállításával kapcsolatban. A férfi 2022 nyarán egy somogyi település lerakatában cserélte a palackokat, amikor észlelte, hogy a teherautó nyitott rakterén lévő gázpalackokat rögzítő egyik kaloda zárszerkezete nem megfelelő, ennek ellenére menetrendje szerint folytatta útját az M7-es autópályán.

A vádlott a külső forgalmi sávban haladt és nem észlelte, amikor a palackok leestek a raktérről. Az első leesett gázpalackot a belső sávban haladó sértett már nem tudta kikerülni, és autója bal első kerekével a palackra hajtott, ami felrobbant. Személyi sérülés nem történt, de az autó kereke deformálódott.

A leesett gázpalackok további balesetet nem okoztak, mivel egy másik autós utolérte a teherautó sofőrt és jelezte neki a problémát.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!