Szerdáig tart a szeptemberi kánikula

2023. szeptember 11. – 13:28

Szerdáig tart a szeptemberi kánikula
Budapesti panoráma a Gellért-hegyről – Fotó: Thüringer Barbara / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden még napos időnk lesz, némi fátyol- és gomolyfelhővel, de csapadék nélkül (29-33 fok), és még a szerdán napközben is marad a szeptemberi nyár (28-34 fok), majd késő délután nyugat felől hidegfront érkezik, csütörtökön pedig már sehol sem érjük el a 30 fokot, írja az Időkép.

A hidegfront záporokat, zivatarokat hoz, szerdán a késő délutáni, esti órákban még csak nyugaton, északnyugaton lehet számítani rájuk, csütörtökön viszont többfelé esni fog. Országos, áztató esőre azonban továbbra sem számíthatunk, az intenzívebb gócokból azonban lokálisan 15-25 milliméter eső is lehullhat.

A szél északira-északnyugatira fordul, többfelé feltámad, zivatarokban erős, viharos lökések is lehetnek. Csütörtökre érezhetően visszaesik majd a hőmérséklet, 21-29 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Az igazi ősz azonban továbbra sem köszönt be, pénteken (22-27 fok) ugyanis újra egy-két fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, szombaton és vasárnap így 23-29 fok közé melegedhet napközben a levegő. A napsütést csak helyenként zavarhatják meg záporok, esetleg zivatarok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!