Gyanúsítottként hallgatták ki a BKK-ellenőröket az érvénytelen jeggyel utazó izraeli nők ügyében

2023. szeptember 11. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén írtuk meg, hogy rendőrségi vizsgálatig fajult egy jegyellenőrzés a budapesti metróban, miután két izraeli utas konfliktusba került a BKK ellenőreivel. A nők azt állították, a jegyellenőrök jogtalanul akartak rajtuk büntetést behajtani, továbbá azt is mondták, hogy az egyik ellenőr megütötte egyikőjüket, a 65 éves nőt. A BKK azt mondta, tud az ügyről, várják a rendőrségi vizsgálatot, azonban a nők állításával szemben a BKK jelezte, az utasok jegyei érvénytelenek voltak.

A rendőrség a Telexnek küldött válaszában azt írta, a múlt hét csütörtökön történt esetről annyit tudnak, hogy a Széchenyi fürdőnél a két BKK jegyellenőr elkérte a két izraeli utas jegyét, akik kérésükre odaadták a jegyüket, azok azonban érvénytelenek voltak. Az ellenőrök elkérték az útleveleiket, ezek visszaadását a bírság befizetéséhez kötötték.

„Ezt az eljárást a két nő sérelmezte, akik a telefonjukkal megpróbáltak felvételt készíteni a jegyellenőrökről. Ekkor szóváltás és lökdösődés alakult ki közöttük.”

Ezután a helyszínre rendőrök érkeztek, a két jegyellenőrt előállították, gyanúsítottként hallgatták őket ki közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás ügyében. A két izraeli nőt tanúként hallgatták ki a rendőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!