Három nappal később vették csak észre, hogy meghalt egy 94 éves férfi a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban

2023. szeptember 7. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Három napig senki sem nyitotta rá az ajtót egy 94 éves férfire, aki a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakópark egyik lakásában halt meg, írja a Délmagyar. Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát.

A lap kérdésére a lakóparkot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) vezérigazgatója, Katona Antal azt írta, hogy „valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van”.

Az üzemeltető válaszában kitért arra is, hogy jelenleg a belső szabályzataikat is áttekintik, olyan változtatásokat kezdeményeznek, amelyekkel elkerülhető a hasonló esetek előfordulása. Ez az első feladata a nyugdíjas lakópark új vezetőjének, aki szeptember 15-én veszi át teljes körűen az intézmény vezetését.

A lakóparkban a hódmezővásárhelyi önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat, ami a 100 százalékos emelés után csaknem 10 millió forint. A lakások bérleti jogát nem öröklik a hozzátartozók, a lakó halála után ismét kiadóvá válnak. A lakóparkban élőknek havonta négyzetméterenkénti bérleti díjat és 26 ezer 500 forint szolgáltatási díjat is kell fizetniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!