Életfogytiglant kértek a kolléganőjét késsel kivégző férfira

2023. szeptember 6. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki tavaly egy veszprémi gyárban kegyetlen módon kivégezte az egyik kolléganőjét – írja a Blikk.

A nyomozásból kiderült, hogy a 26 éves férfinak semmi oka nem volt arra, hogy az elektronikai vállalatnál dolgozó kollégáját bántsa. Az elkövető azt állítja, hogy nem is emlékszik a szúrásokra, mert amikor a műszakot követően a fülhallgatóján keresztül meghallott egy zenét, arra a videójátékra emlékeztette, amit előtte folyamatosan játszott, és ezen a ponton a játék és a valóság felcserélődött számára.

Az elkövető ügyvédje bírálta a szakértői véleményeket, de a bíróság elutasította a kérését, hogy rendeljenek ki új szakértőket. A nyomozás irataiból kiderült, hogy a férfi többször is megszúrta áldozatát, amivel metszett és hasított sérüléseket is okozott. A nő próbált védekezni, azonban esélye sem volt. Az elkövető a női öltözőben rendkívül durva, közösülésre irányuló ajánlatot tett a munkaruháját éppen levenni készülő nőnek, amit ő visszautasított. Emiatt a vádlott indulatos lett, elővette a hátizsákból a kését, és nagy erővel hasba szúrta a nőt.

A férfi ügyvédje védőbeszédében az elkövető gyerekkoráról beszélt, felidézte, hogy védence 2004 óta a számítógépek világában élt. „Egyedül ott érezte jól magát, ott nem bántották, viszont ő bánthatott másokat” – mondta. Két évtized kóros játékszenvedély alakult ki nála. Kiderült, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved, de az ügyészség álláspontja szerint nem férhet kétség ahhoz, hogy a bűncselekményt beszámítható állapotban követte el. Az ügyész ezért azt indítványozta, hogy előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítéljék életfogytig tartó szabadságvesztésre a férfit.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!