Gyermekotthonban élő fiatalkorú fiúk kényszerítettek mindennapos prostitúcióra lányokat

2023. szeptember 4. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúcióra kényszerítettek két ugyanott lakó lányt – közölte Homa-Hajdu Eszter, a törvényszék sajtószóvivője, írja az MTI.

A két fiú előbb baráti, aztán később szerelmi kapcsolatban volt a lányokkal. 2020 szeptemberében az egyikőjük ötlete volt, hogy a két lányt egy külső helyszínen kényszerítsék prostitúcióra. Ezután a lányoknak napi rendszereséggel, a fiatalkorú fiúk felügyelete mellett kellett szexuális szolgáltatást végezniük. A megkeresett pénzt a lányok az egyik fiúnak adták át, aki ha kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt. De olyan is volt, hogy a másik fiú verte meg az egyik lányt. A pénzt begyűjtő fiú többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt a kapott összegből, amiket társával közösen fogyasztottak el.

Így a fiatalkorúak közel kétmillió forintot kerestek a lányok futtatásából.

A bíróság azt a fiút, akinek a lányok a pénzt adták, 4 év 6 hónap, a másikójukat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a fiúk az előkészítő ülésen beismerték a tettüket. Viszont a bíróság súlyosító körülményként értékelte a társas elkövetést, a pénzt begyűjtő fiú kezdeményező szerepét, és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!