Zivataros vasárnapunk lesz, jégeső is előfordulhat

2023. szeptember 3. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hidegfront érte el az országot, vasárnap hűvösebb időre és záporokra, zivatarokra, egyes helyeken jégesőre is készülni kell. Hétfőtől viszont lassan visszatér a 30 fok, a jövő héten nyárias idő várható.

Északon már vasárnap reggel kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok, kora délutánig felhősebb idő várható, majd csökken a felhőzet. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatar is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Megélénkül az északi, északnyugati szél, a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

Zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt riasztást adtak ki több megyére is az ország északi és keleti részein. Az OMSZ jelzése szerint több területen jégeső is előfordulhat.

Délután heves zivatarok alakulhatnak ki a legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység keleti részén, a Tisza-tó térségében, illetve a Tiszántúlon (Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád-Csanád vármegyék területén). A zivatarokat intenzív csapadék, erős, viharos lökések (akár 50-80 km/órás széllökésekkel) és jégeső is kísérheti.

Heves zivatarokban felhőszakadás, erősen viharos széllökés, esetleg 3-5 cm-es jég is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű. Késő estére 15, 22 fok közé hűl le a levegő.

A zivataros idő vasárnap estére elvonul, hétfőn már csak elszórtan lesz szükség esernyőre, a szeles idő viszont velünk marad a hét elején is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden viszont már megközelíti a nappali csúcshőmérséklet a 30 fokot, a hét folytatásában már nyárias, csapadékmentes időre számíthatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!