Orbán-idézetet kapott a falra a csepeli gimnázium tornaterme is

2023. szeptember 2. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az aula mellett a tornaterem is Orbán-idézetet kapott az állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, számol be róla az RTL Klub. A tábla látható a Magyar Építők oldalán is.

Az aulában lévő Orbán-idézet látható a tornaterem bal sarkában is – Fotó: Dömötör Csaba és Balogh Zoltán / MTVA Az aulában lévő Orbán-idézet látható a tornaterem bal sarkában is – Fotó: Dömötör Csaba és Balogh Zoltán / MTVA
Az aulában lévő Orbán-idézet látható a tornaterem bal sarkában is – Fotó: Dömötör Csaba és Balogh Zoltán / MTVA

A 22,5 milliárd forintból felújított iskolában a bordásfal felett trikolór színben pompázik Orbán Viktor gondolata, a terem másik falán két helyen is a „minden magyar felelős minden magyarért” felirat olvasható. Mint korábban megírtuk, az aulába is kirakták az orbáni hétparancsolatot, amely úgy szól:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Bese Benő, az iskola igazgatója pénteken a Szeretlek Magyarország kérdésére azt mondta, az idézettel szembesültek, azonban már akkor, amikor az a falon volt: nem tudják, kinek az ötlete volt. Bese állásfoglalást kért a Belügyminisztériumtól – amely pénteken az RTL kérdésére azt írta, ők nem szólnak bele az iskolák belső dekorációjába. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman korábban azt mondta, hogy panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított.

A felújítással került az iskola épületébe egy kápolna is, amelyre a DK azt mondta, „sem Orbán-idézetnek, sem kápolnának” nincs helye egy állami iskolában. Erre Rétvári Bence annyit mondott Vadai Ágnes kérdéseire, hogy szívesen elkíséri őt a kápolnába. Az MTI tudósítása szerint Maruzsa Zoltán a kápolnáról az átadón azt mondta, hogy „fel kell vállalni”, hogy oktatási rendszerünk nemzeti alapokon áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!