Karácsony: Hídvámmal sarcolná a budapestieket a kormány

2023. szeptember 2. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hídvámmal sarcolná a budapestieket a kormány Karácsony Gergely főpolgármester szerint, aki a Facebook-oldalán szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatát az M0-s elkerülő út fizetőssé tételéről, és kérte, hogy a körgyűrű jelenleg fizetős szakaszait is tegye ingyenessé.

Karácsony szerint naponta tízezreket sarcolna a kormány és dugókat okozna Budapesten, mert ezt jelenti valójában az M0-s fizetőssé tétele. Az M0-s hídjain a becslések szerint naponta 16 700 utazás történik a városon belül. Mint írja,

„tízezrek használják tehát a hidakat, hogy Budapesten belül közlekedjenek, nekik most két választási lehetőséget nyújt a kormány: vagy fizetik a kormány új hídvámját, vagy mindennap több tíz kilométeres kerülőt kell tenniük, növelve ezzel a városi dugók számát”.

A főpolgármester szerint a 21. században teljes mértékben elfogadhatatlan az a várospolitikai felfogás, amit a kormány az M0-s gyűrűt használók sarcolásával képvisel. „Az intézkedés jelentősen rontaná a közlekedési lehetőségeket Óbuda és Újpest, valamint délen Budafok, Csepel és Soroksár között. Teljesen abszurd és elfogadhatatlan, hogy a BKK által megrendelt budapesti buszok után is útdíjat kell fizetni, amelyek egyébként budapesti célpontok között szállítják az utasokat az M0-s hídjain.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!