Most először nem a vádlottak padján fog ülni Hunwald György

2023. szeptember 2. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Új pályára lép hétfőn a korábban Hunvald, ma már Hunwald Györgyként ismert egykori erzsébetvárosi polgármester, szocialista politikus, aki ellen idén márciusban a Kúria megsemmisített minden elmarasztaló ítéletet, írja a Blikk.

A számtalan súlyos bűncselekménnyel megvádolt politikus a hosszú évekig húzódó bírósági ügyei után új életet kezdett, már ügyvédjelöltként dolgozik egy jól menő budapesti irodánál, hétfőn lesz élete első olyan tárgyalása, amelyen nem a vádlottak padján foglal majd helyet.

Mint Hunwald a lapnak elmondta, jogi tanulmányai alatt már besegített ennek az irodának, leginkább háttéranyagokat gyűjtött. Az első tárgyalásán egy végrehajtási ügy lesz terítéken.

Hunwald György Fotó: Kovács Attila / MTVA
Hunwald György Fotó: Kovács Attila / MTVA

„A börtönben is nagyon sok embernek segítettem – akkor még jogi tudás nélkül – megírni a szabadlábra helyezési kérelmeket. A saját történetem miatt nagyon érdekel a büntetőjog, de közigazgatási, polgári perekkel is foglalkoznék” – mondta a volt politikus, aki három évet töltött előzetes letartóztatásban.

Arra a kérdésre, hogy képviselné-e akár egykori párttársait politikai érintettségű ügyekben, Hunwald igennel felelt, ugyanis nem látna ebben semmi kivetnivalót. „Ha valakinek van egy büntetőügye, szerintem nagyobb bizalommal fordul olyanhoz segítségért, aki szintén megélte ezt korábban. Sokan követték, mi mindenen mentem keresztül az elmúlt 14 évben, és láthatták, hogy az igazságért az utolsó leheletemig képes vagyok küzdeni” – mondta.

Hunwald egyébként a jogi diplomája megszerzése előtt vette vissza családja eredeti, w-vel írott nevét, amit még a nagyapja anyakönyvezésénél írtak el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!