Lecsúszott az elővásárlásról, bosszúból markolóval bontatta le a két nyaralót egy idős nő Hatvan határában

2023. szeptember 2. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvan határában egy idős nő bosszúból leromboltatott két házat egy markolóval, írja a Blikk. A nő lecsúszott ugyanis annak a birtoknak a megvásárlásáról, amire pályázott.

A két, nyaralóként szolgáló, most félig lebontott épület azon a félhektáros területen áll, amit eladásra függesztettek ki. „A földtörvény szerint 60 nap áll rendelkezésre, hogy élni lehessen az elővásárlási joggal, amellyel én regisztrált földművesként rendelkezem. A párommal rengeteg állatot tartunk, amiknek az életterét szerettük volna ott kialakítani, ezért benyújtottuk rá az igényt”– mondta a Blikknek a Horton élő Tibor.

Július 27-én érkezett meg a határozat, amiben az állt, jóváhagyták számára az adásvételt, egy másik vevőt pedig elutasítottak, így ő lépett a helyébe. A másik jelentkező azonban nem bírta ezt elviselni. Tibor elmondása szerint az idős nő a fiával még aznap elment fenyegetőzni Tibor bejelentett lakcímére, ahol a szülei élnek, hogy lépjenek vissza az adásvételtől.

„Szitkozódva közölték, ha nem teszem, lebontják a telken lévő nyaralókat. Először csak üres fenyegetésnek gondoltam a szavait, ám a legnagyobb megdöbbenésünkre a két épületet egy markoló két napra rá szinte teljesen elbontotta.”

Elmondása szerint az idős nő a történtek után a telefonban azt mondta, megtehette, hogy elbontatja a házakat, mert szerinte a terület és a házak is az övéi. Ezzel szemben ők úgy tudják, a nő figyelmét felhívták arra, hogy a terület csak a kifüggesztés lejárta után lesz az övé, ha nem jelentkezik senki más érte, akinek elővásárlási joga van.

„Habár a területet félmillió forintért vásároltuk meg, de azzal, hogy lerombolták a rajta lévő épületeket, óriási kárt okoztak. A mai árak mellett legalább ötmillió forint lenne a helyreállításuk, amit szeretnénk behajtani” – mondta a megkárosított férfi.

Az ügyben rongálás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Hatvani Rendőrkapitányságon. „A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni” – válaszolta a lap megkeresésére a Heves Vármegyei Rendőr-Főkapitányság.

A Blikk megtalálta az egyik közeli településen élő idős nőt is, aki röviden csak annyit mondott, nem akar beszélni a történtekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!