Biri jegyzője paradicsomkaróval vert el egy férfit, de szerinte ez önvédelem volt

2023. szeptember 1. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Paradicsomkaróval ütött meg párszor egy lakost Biri község jegyzője, az érintett férfi pedig azt állította, azért, mert egy Facebook-bejegyzésben kérte számon a falu polgármesterét és jegyzőjét, hogy miből vették a luxusautóikat, írta korábban az atv.hu.

A férfi állítása szerint a jegyző kiposztolta az ő személyes adatait, köztük a lakcímét, mire odament hozzá, hogy kérdőre vonja. Az esetet így írta le az atv.hu-nak: „Ő akkor a középső ujját mutogatva elhajtott a hivatal irányába, amikor én utánamentem és még egyszer kértem, hogy vegye le ezt a posztot, akkor ő támadólag lépett felém. Én ellöktem magamtól, ekkor odalépett az autójához és a vezető oldal mögül kivett egy karót, és azzal ötször ütött rám, kettő a kezemet találta el, hármat a baloldali vesémre. Folyamatosan azt szajkózta, hogy én egy jobbágy vagyok, takarodjak vissza a putriba, és vigyem magammal a mocskos kölykeimet is”.

A Blikknek most megszólalt Biri jegyzője is az ügyben. Gyirán Zoltán azt mondta, az érintett férfi pár éve költözött a faluba, „és valamiért engem szúrt ki”. Állítása szerint a férfi követte őt az óvodától a hivatalig, ott pedig elkezdett vele kiabálni, és „fenyegetően közeledni”, még a nyakát is megragadta. „Muszáj volt védekeznem, a feleségemet beküldtem a házba. Az autóban egy félméteres bot volt, a Suzuki sérült, meghibásodott csomagtartóját támasztottam ki vele néha. Azt kaptam fel, amikor sikerült kicsúsznom a szorításából. Mondtam, hogy megütöm, ha tovább próbálkozik. Az arcom felé hadonászott, kiabált, a telefonjával akart megütni. Ekkor kétszer az oldalára, egyszer pedig a kezére ütöttem. Ezután beült az autójába”.

A lapnak a helyiek a jegyző változatát erősítették meg. A Blikk szerint az ügyben mindkét férfi feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!