Megpróbálta megerőszakolni a szegedi Csillagbörtön őrmesterét az egyik fogvatartott

2023. augusztus 31. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

Megpróbálta megerőszakolni a szegedi Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén egy fogvatartott – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel csütörtökön.

A BvOP első közleménye szerint az emberölés miatt elítélt fogvatartott előre kitervelte a szexuális célzatú támadást. Az egészségügyi kezelésben részesülő férfi takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő nő mögé került, és

egy vécépumpából eszkábált fegyverrel leütötte, és megpróbálta megerőszakolni.

Az őrmester védekezett, kollégái pedig hamar a segítségére siettek. A fogvatartottat elfogták, megmotozták, és a pumpa mellett lepedőcsíkokat is találtak nála. A férfi azt tervezte, hogy az eszméletét vesztett nőt majd ezekkel kötözi meg, hogy megerőszakolhassa.

A nőt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat.

A BvOP közleményében megjegyezte: a szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében is bilincset használnak. Szerintük épp az ilyen sajnálatos esetek miatt van szükség ezekre az óvintézkedésekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!