80 millió forintból, négy év alatt, de megépült egy régóta várt zebra a VIII. kerületben

2023. augusztus 31. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

Átadtak egy zebrát a VIII. kerületben, az Orczy út és Kőris utca kereszteződésében: de nem akármilyet – olyat, amit négy évig építettek és 80 millió forintba került. 2019-ben, az önkormányzati választások előtt ennek a zebrának a megvalósításával kampányolt a – később megválasztott – közös ellenzéki jelölt, Camara-Bereczki Ferenc Miklós: őt kérdezte most a 444 a zebra ügyéről.

„Igazából nem gondoltam, hogy ilyen sokat kell rá várni. Még az elődömmel, a fideszes Kaiser Józseffel is többször beszéltem a témáról. Ő azzal hárította el, hogy forgalomszervezési okokból nem lehet megvalósítani a gyalogátkelőhelyet. Nem hittem, hogy nem lehet.”

– mondta Camara-Bereczki a lapnak, majd arról is beszélt, hogy már nagyon régóta probléma, hogy ezen a szakaszon átszaladnak az emberek, mert messze van a legközelebbi gyalogátkelő: halálos kimenetelű baleset soha nem történt itt, de emiatt rendszeresek voltak a kisebb-nagyobb balesetek.

A Tarlós vezette főváros csomagban akarta felújítani az Orczy teret, az új városvezetés alatt, 2019-ben vált világossá, hogy erre nincs pénz. Sokáig a költség volt a legnagyobb akadálya annak, hogy a végül négy évig épülő zebra elkészüljön, mondta a képviselő.

„Amikor jöttek a becslésekkel, hogy mennyibe kerül, én is meglepődtem.”

– mondta a képviselő, majd hozzátette, a költségvetés felét a jelzőlámpa vitte el: a másik fele pedig elment járdaszigeteket kialakítására, közvilágításra, csapadékelvezetésre, zöldterületbővítésre, újításra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!