Nyomjad boci, nyomjad! – közutasok bábáskodtak egy tehén ellésénél

2023. augusztus 28. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Közút kisújszállási mérnökségének dolgozói nem mindennapi feladatra vállalkoztak múlt hét csütörtökön: a négy férfi egy tehén ellésénél segédkezett – derül ki a Magyar Közút közleményéből.

A mérnökség egyik brigádja éppen Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkát, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet, majd kiszúrták, hogy az egyiküknél megindult az ellés. Látták, hogy a borjú nem fog világra jönni a saját erejéből, ezért szóltak a tehén gazdájának, majd elkezdték világra segíteni az állatot. A munkások azért sem riadtak vissza a kihívástól, mert négyen közülük tartanak, vagy tartottak korábban szarvasmarhát.

A sikeres ellés után az állatot L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közutas belső nyilvántartási rendszerben. Anya és borja azóta is jól van – jelentette a Közút. „Gratulálok, srácok!” – értékelték a közös munka eredményét a munkások.

A Magyar Közút év elején összegyűjtötte közösségi oldalaik 2022-es, szerintük legjobb TikTok-videóit: ebből az egyikben épp a kisteherautók születését mutatták be – természetesen ott a helyzet nem volt olyan komoly, mint előző héten Törökszentmiklóson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!