Brutálisan megvert egy férfit két másik a VIII. kerületben, hagyták órákig szenvedni, mire meghalt

2023. augusztus 28. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két férfival szemben, akik a vádirat szerint tavaly októberben egy VIII. kerületi lakásban olyan brutálisan megverték ismerősüket, hogy órákig magatehetetlen állapotba került, majd belehalt sérüléseibe, közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a két férfi 2022. október 9-én, este egy VIII. kerületi lakásban együtt iszogatott régi ismerősükkel, de összevesztek vele, és a vita közben egyikük ököllel arcon ütötte, majd a földre lökte a férfit.

Kártya és ital a józsefvárosi lakásban, a helyszínelés során készült képen Fotó: Fővárosi Főügyészség
Kártya és ital a józsefvárosi lakásban, a helyszínelés során készült képen Fotó: Fővárosi Főügyészség

A verekedésbe beszállt a másik férfi is, így már együtt, sorozatban ütötték és rugdosták a földön fekvő férfit. Sérülései és fájdalmai miatt a megvert férfi még órákig feküdt a földön, többször jelezte az őt megverő két férfinak, hogy rosszul van, ennek ellenére csak másnap, kora délután hívtak hozzá mentőt. A súlyosan megvert férfi viszont a segélyhívás utáni percekben, még a mentők kiérkezése előtt meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és velük szemben határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!