Annyi motoros ment el Visegrádra a kitiltásuk ellen demonstrálni, hogy el sem fértek az úton

2023. augusztus 26. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

„A március 1. és november 1. közötti időszakra a visegrádi önkormányzat kitiltja a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról a motorkerékpárosokat” – jelent meg a közlemény június 9-én. Az önkormányzat azzal indokolta ezt a lépést, hogy az út tavalyi felújítása óta „autósok és motorosok” versenypályának használják a Panoráma utat, napi rendszerességgel nagy sebességgel hajtanak rajta, a gyorshajtás és a nagy zaj pedig a turisták mellett a helyieket is zavarja.

A motorosok megdöbbenéssel fogadták a hírt, miszerint a szabálytalanságot elkövetők miatt egyetlen motoros sem tud ezen – az amúgy csodálatos és kedvelt – útvonalon feljutni a Fellegvárba. Az elégedetlenség élére állt a motoros influenszer, újságíró Dodor, vagyis Fodor Donát. Dodor megkeresésére nem reagált az önkormányzat, csak azt írta egy közleményben: „A motorosok behajtását tiltó tábla kihelyezését követően

a motoros társadalom egy része – influenszerei buzdítására – lejárató kampányba kezdett Visegrád Városa ellen,

valótlanul állítva, hogy korlátozva vannak a Visegrád belterületén lévő turisztikai szolgáltatások használatában.”

Dodor erre augusztus elején azt írta: „Ha nem érdekli őket a motorosok véleménye és folytatják a maszatolós, másokra mutogatós nyilatkozataikat,

akkor viszont én is azt mondom, hogy túrázzunk egyet azon a környéken.

Azt meg majd eldöntitek ti, hogy van-e kedvetek nektek is arrafelé túrázni épp akkor, amikor én is megyek.”

A kirándulást végül augusztus 26-ra, szombatra szervezték meg, előtte pár nappal a behajtást tiltó táblát lefestette valaki. A találkozó előtt az önkormányzat azt közölte, hogy az október 31-ig tartó „rövid időszakra változtatni már nem tud”, de hogy miért nem, arról nem írtak egy szót sem.

Szombaton végül sok száz motoros gyűlt össze, jöttek a környékről, a fővárosból, vidékről, sőt többen külföldről is. A motorosok arról posztoltak, hogy a 11-es útról a rendőrök már nem is engedték a forgalmat felfelé a Fellegvár irányába, emiatt sokan el sem tudtak jutni a céljukig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!