Nem működnek a liftek, a mozgásszervi betegeknek lépcsőzniük kell az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben

2023. augusztus 26. – 20:42

Nem működnek a liftek, a mozgásszervi betegeknek lépcsőzniük kell az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben
Az ORFI-ban már július 31-én sem működött két lift – Fotó: Olvasónk / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egyik lift sem működik az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI), már napok óta lépcsőn kell közlekedniük a mozgásszervi betegeknek – derül ki az RTL Híradójából.

Lapunkat is megkereste több olvasó az elmúlt hetekben, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be. Információink szerint már július végén is probléma volt a liftekkel: akkor a kórházban nem működött a két betegszállító lift, csak egy személyzeti lift, de abban csak hárman utazhatnak egyszerre.

Ezen a héten csütörtökön egy másik olvasónk már azt írta:

az ORFI telephelyén hetek óta nem működik a betegek és hozzátartozók által használható lift.

Ezek szerint a probléma már vagy július vége óta fennáll, vagy közben megjavították a lifteket, de azóta ismét elromlottak. Csütörtökön kérdéseket küldtünk az ORFI-nak, akik válaszukban azt írták: forduljunk a Pénzügyminisztériumhoz, amit meg is tettünk, de érdemi választ azóta sem kaptunk.

Az RTL Híradója rejtett kamerával készített videót az intézetben. Több beteggel is beszéltek, van, aki csaknem egy hete fekszik a kórházban, ő azt mondta: azóta a liftek biztosan nem üzemelnek. Egy 80 éves nő a rossz liftek miatt nem feküdt be a kórházba: „Nagyon-nagyon nehezen jutottam fel a legfelső emeletre. De a lejutás az viszont sírva-ríva ment, mert ilyen fájós térddel ezt a sok lépcsőt megtenni embertelen.”

Egy másik beteg a háromhetes kezelésének megszakítását kérte, mert nem bírta a folyamatos lépcsőzést. A csatorna megkeresésére az ORFI annyit írt:

a liftek üzemképességének helyreállításáig több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért romlottak el a liftek, pontosan mióta nem üzemelnek, és mikorra javíthatják meg őket. Ha lapunknak válaszol a Pénzügyminisztérium, beszámolunk róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!