Orbán szerint a liberálisokat az egyén érdekli, a konzervatívokat a család meg Isten

2023. augusztus 25. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán szerint ahhoz tudni kell gondolkodni, hogy az olyan bonyolult kérdésekre válaszokat tudjunk kapni, minthogy a ma látott rendszereket, a mai ellenfeleket össze lehet-e vetni korábbi időszakokkal. Ehhez pedig „fontos, hogy olyan helyre menj, ahol egész nap okos emberek között lehetsz”, az ő fiatalkorában, nyolcvanas években pedig sok okos emberrel lehetett találkozni. Orbán szerint a liberálisokkal azért van nehéz dolguk, mert első blikkre nagyon különböznek a kommunizmustól, de aztán meglepődik az ember, amikor azt látja, hogy a kommunizmus összeomlása után a kommunisták nagy része liberális lett. Annak megértéséhez, hogy ez miért alakult így, ahhoz pedig okos emberekkel kell beszélgetni.

Forrás: Orbán Viktor / Youtube
Forrás: Orbán Viktor / Youtube

„A választóvonal az ember megértésénél van”, fejtegette tovább a gondolatait Orbán, aki szerint a mai világban a „liberálisok és a velük lévő baloldal határozottan azt mondja, az életben egyetlen fontos dolog van, te magad, ebből kell mindent megérteni”. Ennek pedig nagy politikai tábora van a nyugati világban Orbán szerint.

A másik felfogás az emberről, ami a jobboldali-konzervatív, meg azt mondja, vannak a világban fontosabb dolog az egyénnél: család, haza, Isten és a vele való kapcsolat. Meg az, hogy „a nálad fontosabb dolgot hogy akarod szolgálni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!