150 kilogrammnyi drogot találtak egy kamion gyomrában a letenyei határátkelőnél

2023. augusztus 25. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtotta végre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival közösen foglaltak le 150 kilogrammnyi drogot, amit egy tehergépkocsi vontatmányában találtak augusztus 21-én este a letenyei határátkelőnél, írja a Police.hu. Az illegális áru feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri nyomozói hétfő délben értesültek arról, hogy Szlovénia felől egy gyanús, kávéőrleménnyel teli kamion érkezik. Az információk és a GPS-adatok szerint a teherautó Spanyolországból indult, majd komppal jutott át Olaszországba, onnan pedig Szlovénián keresztül érkezett Magyarországra. A teherautót a letenyei határátkelőnél megállították, és miután a drogkereső kutya is jelzett, a hatóságok megfúrták a kamion vontatmányának platóját, amiből kábítószergyanús anyag szivárgott ki. Ezután a hatóságok a tehergépkocsi minden négyzetcentiméterét átkutatták. Az is kiderült, hogy a plató alsó részében, mintegy 10 méter hosszan volt egy professzionálisan kialakított rejtekhely.

A kamion gyomrában található rekeszekből 150 kilogrammnyi, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyag került elő, az elsődleges gyorsteszt alapján marihuána.

A rendőrség az egész rakományt lefoglalta, és ezzel mintegy 150 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A KR NNI győri nyomozói az 58 éves sofőr ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indítottak. A bolgár férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását a Zala Vármegyei Főügyészségen, amit időközben a Zalaegerszegi Járásbíróság el is rendelt.

A nyomozást a magyar hatóságok az Europol és az Eurojust bevonásával folytatja, hogy kiderítsék ki vagy kik állhatnak a szállítmány mögött, és mi volt a pontos úti cél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!