Szúnyogirtó autóra támadt valaki a XVII. kerületben, ezért polgárőrök kísérik majd a kocsikat

2023. augusztus 24. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

A kritikus szúnyoghelyzetre tekintettel szúnyogirtást rendelt el a kerületben Horváth Tamás XVII. kerületi polgármester. A földi úton történő kémiai irtást augusztus 23-án, szerdán este kezdték, de máris várható benne egy kis csúszás, mert a polgármester Facebook-bejegyzése szerint „megrongálták a szúnyoggyérítést végző autót”.

Horváth azt írta, hogy „egy kerületi lakos megtámadta a permetet szállító autót, amiben anyagi kár keletkezett. A rendőrségi feljelentés megtörtént.” A három estére tervezett szúnyogirtást folytatják, „az autók mellé közterület-felügyelőket és polgárőröket” rendelnek. A fideszes polgármester azt is írta, hogy a történtek miatt Rákosligeten csak egy nappal később tudják elvégezni a szakemberek a szúnyoggyérítést.

Kerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, előállították-e már az autót megrongáló személyt.

Megkeresésünkre augusztus 24-én délelőtt azt írták, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. augusztus 24-én nyomozás rendelt el rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ügyben gyanúsított kihallgatás nem történt.”

A nap folyamán válaszolt kérdéseinkre a XVII. kerületi önkormányzat sajtóosztálya is. Az írták, hogy „A támadó megállította az autó, és azonnali távozásra szólította fel a gépjármű vezetőjét. A vezető válaszában elmondta, hogy ő csak a munkáját végzi, amit be is fog fejezni.” A vezető nem szenvedett ezután sérülést, de anyagi kár keletkezett mind az autóban, és a permetet szóró gépben, amire valószínűleg egy lapáttal csapott rá a támadó.

A szúnyogirtó autókat (kettő jár az utcákon Rákosmentén) a következő napokban ezért két-két közterület-felügyelő és polgárőr fogja kísérni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!