Hangos a kistarcsai kórház légkondija, nem tudnak aludni a környéken lakók

2023. augusztus 24. – 20:31

Hangos a kistarcsai kórház légkondija, nem tudnak aludni a környéken lakók
A kistarcsai Flór Ferenc Kórház épülete – Fotó: Flór Ferenc Kórház

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan hangos a kistarcsai Flór Ferenc Kórház légkondicionáló berendezése, hogy nem tudnak aludni a környéken lakók – derül ki az RTL Híradóból. A berendezés hónapok óta működik, és a nem messze található lakóparkban – ami eredetileg a kórházi dolgozóknak épült, és most is sokan laknak ott – élők közül sokan panaszkodnak a zajra, de csak név és arc nélkül, mert a dolgozók például félnek az esetleges retorziótól.

Az egyik lakó szerint a kórház felső emeletén állítólag van egy „császárműtő”, a tetőn lévő berendezés azt légkondicionáltja. A házban 30 család lakik, az RTL szerint szinte mindenkit zavar a zaj, amit már télen is hallottak, de mivel nyáron többet vannak nyitva az ablakok, rosszabb a helyzet. Azt mondták, hogy este vagy a zaj miatt nem tudnak aludni, vagy azért, mert bezárják az ablakot, és meleg van.

A lakók írtak levelet a kórháznak, de azt mondták, hogy nem kaptak érdemi választ. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a kórházvezetés először saját hatáskörben vizsgálta ki a panaszt, majd a főigazgató hatósági vizsgálatot is kezdeményezett. Ez alapján döntenek majd a további teendőkről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!